nannisensliv.blogg.se

Tankar om livet, min vardag och annat smått och gott !

Att bli omkörd av en rullator..

Publicerad 2015-03-30 23:21:14 i Allmänt,

Idag har jag nog haft en av de ondaste dagarna i mitt liv.. 

Vaknade vid 3 tiden i natt av att hela kroppen värkte, knäna kunde jag inte röra en endaste millimeter utan att jag ville skrika, armbågarna värkte och händerna värkte, vinklade på ena foten och trodde jag skulle bryta benet ! Jag låg blixt stilla i ca 30min o försökte att inte röra mig, raklång på rygg... Smärtan av att alla senor o leder i kroppen dras ihop samtidigt som någon sakta försöker hugga av benen i kroppen, den känslan är inte skön ! Tillslut efter ca 30min försökte jag ta mig ur sängen för att ta alvedon, det tog sin lilla tid att först ta sig till sängkanten för att sen gå till köket med knän som värker och känns som de ska gå av var gång man sätter ner dom. Smart drag av mig var att passa på att gå på toa när jag ändå hade kommit upp ur sängen! För sen var de kört, försökte lägga mig på alla möjliga sätt för att de inte skulle göra ont någonstans men de gick inte.. 
Jag är en människa som sover på mage i vanliga fall med ett ben böjt o de andra rakt le utåt, att ligga på rygg o sova har jag aldrig kunnat göra.. 

Jag fick gott lägga mig på rygg med raka ben, fötterna som om jag stod upp, armarna på magen... Jag låg som man lägger ett lik i en kista med andra ord ! Så fort jag slappnade av så blev allt värre, så jag ligger och spänner mig samtidigt som jag försöker att inte väcka Eddy som skulle upp o jobba.. 

Visste att jag hade två saker och göra idag. Ringa vårdcentralen och gå ut med hundarna. Steg ett var lätt, ringde och fick en tid 14.30, nästa problem var dock hundarna, hur skulle jag ta mig upp,klä på mig, komma ner för trapporna och ner till mamma o ut med hundarna... Det gick men det tog två timmar istället för 15 min ! När jag väl kom ut med hundarna så gick de långsamt, så långsamt att jag tom blev omkörd av en gammal tant med rullator, och nej hon kunde knappt gå hon heller.. Men jag lyckades ! Väl på VC så gick de snabbt, min svullnad i ansiktet hör tydligen ihop med resten av kroppen enligt vad läkaren trodde, enligt honom så tror han att de är sköldkörteln som ställer till de för mig, tog en himla massa prover och ska få svar imorgon... 

Dock sen han klämt o känt så har jag nu ondare än vad jag "brukar" ha vid denna tiden, det brukar vara "hanterbart" på eftermiddagen/kvällen men nu är de värre.. Så denna natten bävar jag för, och även imorgon bitti ... 
Läkaren skulle även skrivit ut recept men de glömde han tydligen bort... Så enda jag har är alvedon, och de hjälper ju inte så mkt precis.. 

Jag hoppas på att läkaren har rätt och att de är sköldkörteln som är felet, för då vet jag dels vad de är och att de går o behandla och jag kan få behandling direkt... För så här kan jag inte ha de.. Imorgon skulle jag egentligen jobbat men de är uteslutet tyvärr.... ! 

Nu hoppas jag på att få sova några timmar i natt och att provsvaren kommer tidigt imorgon så de här kan gå över ! Är less på att ha ont och ha ett ansikte som är som en hård fotboll eller som ser ut som ett misslyckat botox ingrepp... 😞 ! 


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela